Jako každý rok vyrazili členové skautského střediska Ing. Ládi Nováka do posázavské divočiny, aby zde strávili tři prosluněné týdny s ubytováním v indiánských tee-pee. Na louce pod kopcem Pohoř se k práci a radovánkám letos sešlo přibližně sedmdesát skautů. 
Vedení tábora a celotáborovou hru měl pro tento rok pod taktovkou Tomáš Dvořáček, jemuž touto cestou ještě jednou vřele děkujeme. O naše pohodlí se dále starala kuchyň složená ze zkušených kuchařek.


Rámcem celotáborové hry byla zvolena detektivka. Děti se na začátku rozdělily do skupin a založily si detektivní kanceláře, aby pomohly odhalit vraha v zapeklitém případu plném zvratů. Indicie je provedly okolními hvozdy i civilizací a nejednou potrápili jejich mozkové závity. Volné chvíle byly vyplněny sportem a hrami v lese, a někdy došlo i na drobné práce při zkrášlování našeho tábořiště. Po dvou týdnech byl pachatel dopaden a menší děti se odebraly do nedočkavých náručí svých milujících rodičů. Starší si užívaly ještě další týden pod blankytným nebem u vody a putováním po blízkém okolí.
Tábor je již za námi a čeká nás spousta práce při přípravě toho následujícího. Proto třikrát nazdar tomu letošnímu a hodně sil do blížícího se nového školního roku.